Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Online konfliktuskezelés coaching

szemelyiedzo.jpgKonfliktuskezelés coaching online (zoom).

A konfliktuskezelési coaching olyan, mint amikor a személyi edző testre szabott edzésprogrammal "építi" a coachee-t.

 

 

 

 

1. Az online konfliktuskezelés coaching időtartama

Attól függ.... Elsősorban attól függ, hogy a coachee milyen konfliktusokat hoz a coachingba. Lehet, hogy aktuálisan vannak ilyen-olyan konfliktusai, aminek millió oka és résztvevője van. Az időtartamot tehát befolyásolja a megoldandó feladat. Ennek része az is, hogy a coachee mit cipel magával. Melyek a szisztémás konfliktusok, amelyek a személyiségéből következnek, ami mindig megtalálja. Mi az, amit jó lenne "letudni". Milyen szőnyeg alá söpört konfliktus okoz stresszt. Mi az, amit ha "kipipálunk", nagy kő esik le a szívéről. Igazán jól a coaching célszerű időtartamát a coaching folyamatban lehetne látni.

Viszont ritka az olyan HR, ritka az olyan felső vezetés, aki bianco csekket adna egy coachingra. A nagybetűs életben jellemzően előre kell fixálni a coaching időtartamát. Vagyis akkor meghatározni a coaching időtartamát, amikor még nem is igazán tudjuk, hogy mi a feladat.
Mint amikor úgy foglalja a páciens és a sebész a műtőt, hogy nem tudják, mit kell operálni, hogy az 20 órás tüdőtranszplantáció vagy egyórás térdprotézis.

Vagyis megbízóink nincsenek könnyű helyzetben. Kénytelen úgy csinálni, mintha egy taxiba beszállva azt mondanák, hogy "110 perc taxizást kérek", és nem a célt mondanánk. Ebben a pakliban benne van, hogy ha éppen olyanok a forgalmi viszonyok, akkor a taxis út (a coaching) akkor is véget ér, ha a dugóban elakadva, már csak 7 kilométerre vagyunk az M0-áson a Liszt Ferenc repülőtértől. A HR joggal tart attól, hogy ha addig a ketyeg a taxaméter, amíg megy a taxi, akkor a coach az eredményTELENSÉGBEN válik érdekeltté.
Ha viszont már megbízik bennünk az ügyfél, akkor menet közben alakulhat a coaching időtartama, ahogyan „ránézünk” a coachee átélt konfliktusaira, arra, hogy mit, miért és HOGYAN sikerült megoldani, mik a nehezebben ledobható béklyók. 
Egy szó mint száz, az időtartam (ideálisan) főleg attól függ, hogy mi a coaching feladat. De természetesen az időtartam függ attól is, hogy a coachee mennyi időt szán a coachingra, és - jó esetben csak a harmadik helyen - a büdzsé is befolyásolja az időtartamot. 

1.1. Lehet a konfliktuskezelés coaching 4 óra. Négyórás időtartamban, már fel tudjuk mérni az Ön konfliktuskezelési "profilját", tudunk tartani egy személyes edzőmunkából álló "minitréninget", a 4-órás coaching már tartalmaz konkrét helyzeteket, gyakorlást és a megoldás elemzését. 

1.2. Lehet a coaching időtartama 8 óra.

A 4-óráshoz képest mivel, mennyiben több egy mondjuk 4+0.5+0.5+0.5+0.5+0.5+0.5 órából összeálló (összesen) 8 órás coaching? A konkrét példában (amely csak példa) mi történik a "plusz" nyolcszor félórában?
A coachee-val az első 4-óra után felkészülünk konkrét szituációkra és a
coachee kipróbálja magát éles helyzetekben. A nagybetűs élet. Kipróbálja az eltervezett konfliktuskezelést. Ha tudjuk, online követjük a coachee-t a helyzetben, ha nem, megvárjuk a beszámolóját.
Majd közösen értékelünk. Majd következik az újabb megmérettetés, hiszen gyakorlat teszi a mestert. 
A coachee a munkahelyén vagy projektcsapatában vagy az egyesületében vagy a társasházi közgyűlésen újra nekiveselkedik egy-egy "konfliktusnak". Előtte persze felkészülünk. Facilitáljuk az átgondolást. Rávezetjük a coachee-t a saját megoldására. Gyakran Zen mesterként inkább csak kérdezünk. Nem mondjuk, hogy vigyél kesztyűt, hanem kérdezünk. Milyen magasra mentek a hegyen, hány fok lesz, mekkora szél, hány perc alatt fagynak el az ujjak, mire lehet még szükséged? Rávezetjük a coachee-t saját megoldásaira. 

 

 

2. Az online konfliktuskezelés coaching díja

Készséggel teszünk ajánlatot (+36209342760, info@mediacomm.hu).
 3. Hogy jutunk el az első coaching-ig?

Kérjük hívjon fel, (+36209342760). Ha nem ismerjük egymást, hadd mutatkozzunk be, beszélgessünk arról, hogy miben tudunk (ha tudunk) segíteni, egyúttal készséggel megválaszoljuk a coaching-folyamattal kapcsolatos kérdéseit. 
Ha pedig
érdemesnek talál a bizalmára, és nem Ön a döntéshozó, akkor kell jóváhagyást szerezni a coachinghoz. Ennek a szépségeiről egy külön menüpontban értekezünk, amelyhez majd kattintson a linkre, és ha azt végigolvasta, kérjük jöjjön vissza ide. Ha sikerült jóváhagyást szerezni a coachingra, akkor kérjük e-mail csatolmányban küldjön át egy kitöltött jelentkezési lapot. Az elfogadott jelentkezés visszaigazoljuk, és kiküldjük az ún. díjbekérőt. Végül leülünk egy-egy webkamerás gép elé, és zoom-on indul a coaching munka.