Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Konfliktuskezelési coaching

szemelyiedzo.jpgA konfliktuskezelési coaching olyan, mint amikor a személyi edző testre szabott edzésprogrammal "építi" a coachee-t, csak ezen coaching során a "konfliktuskezelő izmait" (készségeit) fogjuk edzeni. 

  1. Mi történik a coaching során?
  2. Mit kapok a coachingtól?
  3. Mennyi ideig tart a coaching?
  4. A coaching díja
  5. Tetszik, szeretnék coachingot, hogyan tovább?

 

1. Mit történik a coaching üléseken?
Attól függ, hogy az egyeztetések során mit definiálunk majd coaching célnak. Lehet a coaching tárgya például egy helyzetre történő nagyon testre szabott felkészülés. Vagy. Lehet egy bizonyítottan működő, számtalanszor bevált tematika mentén haladni. Jelesül egy "minitréning" után felkészülünk munkahelyi helyzet(ek)re. Mintha a színházban lennénk, próbát is tartunk, majd Ön kipróbálja magát a nagybetűs életben. 
Ezt követően értékelünk és a tanulságok leszűrését követően máris készülünk, tervezünk, próbálunk a következő finom kis konfliktusra. 

 


2. Mit kapok a konfliktuskezelési coachingtól? 
Nem mindig igaz, de gyakran még a “nehéznek” titulált emberekkel való konfliktus is elsimítható, sőt, akár barátság kezdete is lehet. Persze mondjuk ki. Lehetnek olyan helyzetek, ahol Önnek Tigris tankként kell a másikat ......
De ez csak a végső megoldás. Ha olvasta Asimovtól az Alapítványt, tudja: az erőszak a gyengék végső menedéke. 
Ügyesebben, mind stratégiai, mind taktikai szinten szofisztikáltabban fogja kezelni konfliktusait, ezzel tovább és jobban él, elképesztő stressztől szabadul meg.
 


3. Mennyi ideig tart a coaching? 

Attól függ... Attól függ, hogy mire van szükség, hogy a coachee mennyi időt szán rá, és természetesen a költségkeret is erősen befolyásolja az időtartamot. 

Egy konfliktuskezelési coaching időtartama például lehet 4+1+1+1+1 bontású 8 óra.
Ilyenkor az első 4 óra egy intenzív "minitréning". Az első "plusz 1 órában" felkészülünk konkrét munkahelyi helyzet(ek)re. Például Ön középvezető, megvontak Öntől bizonyos jogosultságot, dedós helyzetbe kényszeríti a főnöke és vissza kell szerezni a "jussát", státuszát. 
A felkészülést követően Ön
 munkahelyén kipróbálja magát az éles helyzetben. Kipróbálja az eltervezett stratégiát, viselkedést. Ha tudjuk, online követjük Önt az adott élethelyzetben, ha nem, akkor megvárjuk a coachee beszámolóját.
Majd feldolgozzuk, értékeljük a coachee viselkedését, kommunikációját. 
Aztán gyakorlunk újra. A szerénységgel nem vádolható Cristiano Ronaldo mindig a csapattársai előtt egy órával már a pályán van, az edzés után jön a konditerem, aztán a krio kamra. Őrült keményen DOLGOZIK.  

 

 

4. A coaching díja

A coaching díja a coaching időtartamától függ. Egy jellemzően 8-órás (pl. 4+2+2 órás) coaching díja: 499.000 Ft + áfa.5. Hogyan tovább? Hogyan jutunk el az első coaching-ülésig?
Természetesen lehet, hogy Ön Google kereséssel talált minket, de a leggyakrabban nem keresés után olvassa valaki ezeket a sorokat. Mondjuk kollégája vagy a HR ajánlása alapján tiszteli meg figyelmével a honlapunkat. Vagy Ön volt már tréningünkön. Pl. stresszmenedzsment tréningen. Vagy prezentációtechnika tréningen. Kérjük hívjon fel (+36209342760). Ha nem ismerjük egymást, hadd mutatkozzunk be. Beszélgessünk arról, hogy miben tudunk (ha tudunk) segíteni, egyúttal készséggel megválaszoljuk a coaching-folyamattal kapcsolatos kérdéseit. 

Tételezzük fel, hogy a telefonos beszélgetés során jól alakult a "kémia", érdemesnek talál a bizalmára. Mi a következő lépés?
Kérünk egy kitöltött jelentkezési lapot, amely jelentkezést visszaigazoljuk, és kiküldjük az ún. díjbekérőt. A coaching díj jóváírását követően indul a coaching munka.