Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan szerezzen jóváhagyást a konfliktuskezelés coachinghoz?

Hogyan szerezzen jóváhagyást a konfliktuskezelés coachinghoz?


Ha Ön nem felsővezető, felvetődik a kérdés, hogyan szerezzen áldást a coachingra. Lehet, hogy önmagában a coachingot megkapni is konfliktussal járna vagy jár.

A jó eset. A főnökéhez odamegy, aki kérdez, egyeztetnek, Ön elmondja az érveit, és ő rábólint. De mi van, ha Ön atttól tart, hogy azt mondja majd a főnök, hogy "nem". Ha így van, beszélgessünk erről is. 
(+36209342760). Hadd tegyünk fel néhány kérdést. Ha belelátna a főnöke Önnel kapcsolatos gondolataiba mit látna?

 • Nem Ön szerint milyen Ön, hanem SZERINTE, tehát a főnök szerint Ön elkötelezett és keményen dolgozik, vagy inkább kicsit kerüli a munkát? (Fontos. Nem az a kérdés, hogy Ön mit TUD, vagy mit gondol saját magáról, hanem azt kell őszintén kimondani, hogy a főnök vélhetőleg hogyan látja Önt.)
 • Szerinte Ön él-hal a felelősségért, vagy nem annyira?
 • Vajon ő mit gondol? Szerinte Ön teljesítmény-centrikus vagy kevésbé?
 • Szerinte Ön önálló, alkalmas a saját irányítására vagy segítséget igényel? 
 • Szerinte Ön nagyon akarja sikeresnek látni a szervezetét vagy most nem annyira?

  Továbbra is legyünk gondolatolvasók vagy emlékezzen, idézze fel a visszajelzéseket, a konkrét megjegyzéseket, ide értve az esetleges verbális pofonokat is!

   
 • Szerinte Ön határain belül döntéseket szívesen hoz vagy fél a döntések meghozatalától? 
 • Ha őt megkérdeznénk, ő mit mondana? Ő azt mondaná, hogy Ön a rendelkezésre álló infók alapján általában "jól" dönt, vagy azt mondaná, hogy kevésbé lehet Önre döntéseket bízni.
 • Szerinte meg lehet Önben szakmailag és mindenhogy bízni, mindig maximálisan számíthat Önre, és soha sem csalódik, vagy - szerinte - azért érhetik őt a meglepetések?
 • Önnek (továbbra is szerinte) csak hátteret, alkalmanként ilyen-olyan támogatást kell adnia vagy - szerinte és az ő szempontjából - inkább jobb az Ön körmére nézni, felügyelni, ellenőrizni Önt?

Mi van, ha Ön jellemzően a második választ érezte közelebb a valósághoz (értsd ahhoz a "valósághoz", hogy a főnöke mit gondolHAT). Igen, akkor fel kell készülni a beszélgetésre, hogy ne a vegytiszta nem-től az ilyen-olyan hímező-hámozáson át az agyonhallgatásig tartó reakciókat tapasztalja majd. Beszélgessünk. +36209342760. Lehet, hogy tudunk adni hasznos tanácsot.